Pripreme za dolazak druge bebe

Ukoliko je na putu beba broj dva (ili tri, četiri…), sve neophodne sitnice za novorođenče ne morate iznova kupovati. Ako ste mudro sačuvali stvari od prethodne bebe, sada treba samo da ih osvežite!

Većina stvari za bebu može ponovo da se iskoristi, naročito kada je u pitanju garderoba koju deca brzo prerastu. Kolica, sedište za auto, igračke, sve su to predmeti koje ne moraju ponovo da se kupuju, neophodno im je možda samo zameniti delove, očistiti ih ili osvežiti.

Pogledajte galeriju sa našim predlozima opreme koju možete iskoristit i za drugu bebu:

Proverite garanciju

Većinu opreme, naročito one krpunije (poput kolica i krevetića) verovatno ste sačuvali nakon prvog deteta. Ukoliko je neka od ovih stvari u ne sasvim ispravnom stanju, nemojte je odmah baciti. Proverite da li imate garancije i priznanice kupljenih proizvoda jer će mnogi proizvođači i nakon dve godine, na primer zameniti točak na kolicima.

Očistite stara kolica

U celokupnom arsenalu neophodne opreme za novorođenče, kolica za bebu su veoma koristan komad koji se može ponovo koristiti. Međutim, nakon duže upotrebe, na prvom bebinom prevoznom sredstvu se mogu naći brojne fleke, a u njemu ostaci hrane i prljavštine. Zbog toga je potrebno da se sada posvetite temeljnom čišćenju kolica.


Osvežite staru garderobu

Rezervišite jedno poslepodne za razvrstavanje stare garderobe za bebu. Bez obzira što vam se ona u prvi mah možda čini dotrajalom, malo omekšivača i tople vode daće poptuno drugi izgled starim benkicama. Osvežite stara odelca i pogledajte šta sve možete iskoristiti, i dokupite samo ono što nedostaje.

Pripremite auto sediše

Bićete zapanjeni količinom prljavštine koja vreba u pukotinama auto sedišta za bebu, kao i njegovim izgledom posle čišćenja.

Očistite hranilicu

Iako stolicu za hranjenje svaki put očistite, baš kao i poslednji put kada ste je ostavili sa stvarima koje je vaš mališan prerastao, ipak je pre ponovnog korišćenja još jednom temeljno prebrišite.

izvor svezamame

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*